Basat ens els capítols 37-46 del Genesi, “Joseph” explica la història d’un dels dotze fills de Jacob, envejat pels seus germans per ser el preferit del seu pare. Les seves aventures, envoltades de molt sentit de l’humor, han conectat sempre amb el públic de totes les edats que ha omplert els teatres on s’ha representat, i són molts els actuals espectadors anglosaxons que van descobrir el gènere del musical quan de petits van veure l’espectacle.
L’exitosa reposició feta a Londres l’any 91 (a partir de la qual es va fer el DVD que ha acabat de popularitzar l’espectacle) va ser la meva primera experiència teatral a l’estranger. Mai oblidaré l’impacte d’aquella tarda al London Palladium…
Estic segur que l’equip al Teatre del Sol, tal i com ja va fer amb FAMA, aconseguirà amb el seu talent, energia i imaginació que la fita que suposa l’estrena per primer cop d’un musical de Lloyd Webber en català sigui una festa increible i, evidentment, en Technicolor!
Daniel Anglès

Lletra: Tim Rice
Música: Andrew Lloyd Webber
Direcció musical: Oleguer Alguersuari
Direcció escènica: Ramon Ribalta
Coreografia: Montse Argemí
Disseny de vestuari: Consol Ruiz
Disseny d’escenografia: Ramon Ribalta
Disseny de so: Oriol LlistarRoc Ibáñez
Disseny de llum: Albert PastorRoc Laín
Adaptació al català: Daniel Anglès i Juan Vázquez

Intèrprets: Narradora:Mònica Bernús/Xènia/García/Alba Valero, Joseph: Marc Pujol/Jan Sánchez/Antoni Font Mir/Edgar Martínez, Jacob i Potifar: Lluís Matas, Ruben i cort del Faraó: Joan B. Torrella, Simeó, Forner i cort del Faraó: Pep Carpena, Levi i Faraó: Albert Estengre, Naftali, Servent i cor del Faraó: Marc Alguersuari, Isacar i cort del Faraó: Oriol Alguersuari, Asher i cort del Faraó: Ramon Balasch, Dan i cort del Faraó: Antoni Font Mir, Zabulón i cort del Faraó: Pep Ambrós, Gad i cor del Faraó: Cristian Monasterio, Enric López:_Benjamí i cort del Faraó: Juli Bellot, Sra. Potifar, Esposa i cort del Faraó: Olga Miró, Esposa i cort del Faraó: Neus Elfa, Esposa i cort del Faraó: Cristina Fontcuberta. Esposa i cort del Faraó: Lalis Fontcuberta, Esposa i cort del Faraó:Marta Pena, Esposa i cort del Faraó: Núria Rocamora, Esposa i cort del Faraó: Anna Roqué, Esposa i cort del Faraó: Marta Solé, Esposa i cort del Faraó: Alba Valero, Cover Germans: Martí Fontclara Cover Germans: Edgar Martínez

Músics: Guitarres: Guillem Galofré. Acordió: Francesc Membribes. Violí: Joan Morera. Harmònica: Maurici Morera. Saxo: Oriol Cusó. Trompeta: Víctor Vergés. Orgue Hammond/Piano: Joan Jesús Caro. Clarinet: Dani Carbonell. Flauta travessera: Berta Tiana.

Producció: Josep Garrido
Presentat a: Teatre del Sol
Companyia: Teatre del sol

Data d'estrena: 3 de novembre de 2007