Llibret: William Schwenck Gilbert
Lletra: William Schwenck Gilbert
Música: Arthur Sullivan
Direcció musical: Raúl Patiño, Sebastià Bardolet
Direcció escènica: Antoni Font-Mir
Coreografia: Karen López
Disseny de vestuari: Centre Moral i Cultural del Poblenou,Grup de Sant Hipòlit de Voltregà, Isidre Prunés,M. Àngels Pladevall,Montse Amenós
Disseny d’escenografia: EART
Disseny de so: Pep Vilaregut
Disseny de llum: Joan Santaugini
Projecció: EART
Producció: l’Atlàntida Centre d’Arts Escèniques d’Osona. Ajuntament de Vic.
Presentat a: Teatre l’Atlàntida de Vic

Data d'estrena: 13 de maig de 2017

Quan l’Atlàntida em va proposar continuar el projecte “fem un musical” sabia que el repte era majúscul. “Fem un musical” a través de “Joseph i l’increïble abric en tecnicolor” havia arrelat amb força a la ciutat, per tant calia seguir aquell camí iniciat el 2011 on els alumnes tocaven, alguns per primera vegada, el gènere escènic més complet: el teatre cantat; altrament dit: teatre musical.

Ens calia un títol majestuós, “El Mikado o el poble de Titipú”. Un clàssic universal de les operetes de W. S. Gilbert i A. Sullivan estrenada el 1885 al Teatre Savoy de Londres i que des d’aleshores s’ha representat i estès pel món.

Titipú, un poble molt i molt llunyà, d’un Japó exòtic, on governa un emperador que es fa les lleis a mida, on el poble no és escoltat i sobreposa els interessos personals per sobre de totes les coses, on es jutja per l’aparença, on el poder és totalment corrupte… Sort que aquesta joia plasma una societat de fa 132 anys, que no té res a veure en la que vivim.