Teatremusical.cat és l’única pàgina web catalana especialitzada en teatre musical. Neix el 12 de setembre de 2016 i en només un any es posiciona com a referent en la informació especialitzada en l’àmbit teatral.

En ella s’hi troba el present, el passat i el futur del gènere cantat a Catalunya, tant el món professional com el no professional, en diferents apartats i seccions.

Teatremusical.cat publica l’actualitat en notícies escrites acompanyades en vídeos enregistrats en HD de presentacions d’espectacles, rodes de premsa i diferents esdeveniments relacionats amb el Teatre musical. L’arxiu històric; més de 1276 fitxes completes dels espectacles musicals representats al territori català, creant així la base de dades més gran i especialitzada. Informa de totes les publicacions en format CD, DVD, Llibret, Llibre de partitura o programa de televisió que s’han realitzat a Catalunya. Reportatges en format d’entrevista en profunditat a les personalitats més rellevants i destacades del teatre cantat a Catalunya. I un darrer apartat de la història del teatre musical a Catalunya.

Per tots aquests motius s’ha convertit en la web especialitzada del teatre musical a Catalunya.

La pàgina està composada per 14 apartats.

ESPECTACLES
Recull d’espectacles ordenats per la data de la seva estrena.
Els espectacles poden ser professionals o no professionals i en diferents idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany)

SABIES QUE…
Ofereix anècdotes o curiositats desconegudes que estan en la memòria de professionals i amants del gènere.

NOTÍCIES
Informa de les novetats de la cartellera amb video resum o video d’entrevista amb director i actors els quals donen una visió acurada del que s’ofereix a les sales catalanes.
També s’exposen les gales de presentació de les noves programacions, dels nous espectacles, les estrenes, amb l’assistència al lloc de cada event i a les rodes de premsa.

ENTREVISTES
Presenta cada mes una entrevista a fons a un professional del teatre musical en alguna de les seves disciplines, actors, directors, cantants, compositors o altres persones amb vinculació directa amb el gènere.
S’han publicat les onze entrevistes següents: Joan Lluís Bozzo, Núria Feliu, Marc Vilavella, Arnau Tordera, Iñigo Santamaría, Àngels Gonyalons, Ferran Frauca, Pere García, Carme Cuesta, Albert Guinovart i Ester Bartomeu.
Totes tenen una durada mitjana d’una hora i volen repassar l’experiència professional i coneixements del personatge, aprofundint en la visió personal de cadascun sobre l’evolució del gènere a Catalunya.

SABIES QUE…
S’expliquen fets i anècdotes poc coneguts o curiosos que sempre donen una visió molt humana a tot el que s’està treballant. És la part a la qual s’ha dedicat menys temps, degut a la manca del mateix i a les prioritats que s’imposaven. Sempre ens enfrontem a obstacles i dificultats que no són més que part del camí cap els reptes a superar.

HISTÒRIA
L’article d’Antoni Font-Mir, director de la web, que es va publicar a la revista Entreacte, de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC).
Ha estat un dels més llegits de la temporada 2016/17 de l’esmentada revista.

ESPECTACLES
ARXIU HISTÒRIC
Conté en primer lloc un arxiu històric dels espectacles musicals en català que va des del 1852 fins al 2019.
Cada espectacle té el cartell i la fitxa corresponent amb el nom dels responsables de la direcció musical i escènica i l’any d’estrena.
Es poden consultar per temàtiques com ara Tots els llibrets, Totes les companyies, Tots els directors escènics, Tots els anys etc., ordenats alfabèticament o cronològica.

ALTRES IDIOMES
També s’hi troben els espectacles musicals en llengües diferents del català, sobretot castellà,
així com anglès, francès, italià i alemany. Estan ordenats des del 1870 fins el 2019.

NO PROFESSIONAL
Els espectacles no professionals van des del 1974 al 2019.
La visió descentralitzadora és prioritària en la idea original de la web i es pretén donar-li un caire exhaustiu i objectiu.

TALLERS
Els espectacles que realitzen les nombroses escoles d’interpretació de Catalunya.

PUBLICACIONS
Deixa constància dels CD, DVD, partitures, llibrets, filmacions i programes de televisió específics del teatre musical a Catalunya.
Aquest apartat consta de cinc seccions: ÀLBUMS, LLIBRETS, PARTITURES, FILMACIONS I CINEMA I SÈRIES.

QUI SOM?
Presenta Antoni Font-Mir, director de Teatremusical.cat. Permet accedir a la seva web personal on es detalla tota la seva tasca com a director, cantant, il•luminador i professor. Igualment se li poden adreçar missatges.
També hi ha un article de Daniel Anglès, fundador i director de l’escola de teatre musical Aules, cantant i director teatral, que valora molt positivament el projecte des del seu punt de vista ben fonamentat com a professional del gènere de teatre musical.

Data d'estrena: 12 de setembre de 2016